Alfa biztonsági ajtó 10 év garanciával, MABISZ tanúsítvánnyal.
Alfa Biztonsági Ajtó
Árlista Bemutatóterem - Kapcsolat Céginformáció
Alfa biztonsági ajtó
Az Alfa biztonsági ajtóhoz alapáron választhat Maestro típusú kilincset.
A biztonsági ajtót CISA biztonsági zárrendszerével szereljük fel.
Az Alfa biztonsági ajtó lépcsőházi szigeteléscsomagjából 2 féle szigetelés közül választhat.

Érdeklődni az Alfa biztonsági ajtóról a +36 (1) 445-2819 telefonszámon, valamint személyesen Bemutatótermünkben lehet.

CISA®57665 trezorzár rendszer átprogramozásának ismertetéseAz Ajtó-Betörésvédelem Kft. által hazai gyártásban készített DTP és Alfa biztonsági ajtók minden esetben a zártechnikai piac egyik legnagyobb múltú trezorzár gyártójának, az olasz CISA®-nak termékeivel készülnek.
Egy trezorzár biztonságtechnikai szempontból jóval többet nyújt a hengerzáraknál, ide értve azok professzionális, nagy márkák által gyártott változatait is.
Azonban korábban, ha a kulcs elveszett vagy ellopták, akkor elõnyt élveztek a hengerzárak egy trezorzárral szemben, mivel esetükben a betét viszonylag egyszerûen cserélhetõ, míg egy jól felépített trezorzár biztos, megbonthatatlan egységet képez, így csak a komplett zár cseréjével lehetett megakadályozni, hogy a kulcs eltulajdonítója ne juthasson át a biztonsági ajtón.

A CISA® egy világszabadalommal oldotta meg ezt a problémát, megalkotta az átprogramozható trezorzárat. Ennek lényege, hogy a zár bármikor átprogramozható egy új kulcskészletre, tehát a zár cseréje nélkül használhatunk új kulcsot és ezzel a korábbit ki is zárjuk. Az átprogramozást kizárólag a biztonsági ajtó tulajdonosa tudja elvégezni, mivel szükséges hozzá a régi kulcs, egy beszerzett új kulcs és az ajtónak nyitott állapotban kell hozzá lenni. A fenti felsorolásból kitûnik, hogy szükséges a régi kulcs is a mûvelethez, így amennyiben valaki egyedül használja biztonsági ajtaját, akkor nem szabad a tartalék kulcsokat otthon tartania. Jó megoldás lehet egy kulcs elhelyezése rokonnál, megbízható ismerõsnél, vagy az egyre népszerûbb banki trezorokban. Az átprogramozáshoz szükséges új kulcskészletet megvásárolhatja cégünktõl, vagy bármely CISA termékek forgalmazását végzõ kereskedõtõl. Sokan már az ajtó megrendelésekor megvásárolják a tartalék kulcskészletüket, hogy kulcselvesztés esetén minél gyorsabban, kényelmesebben tudjanak cselekedni.
 

A CISA trezorzárak átprogramozása lépésrõl-lépésre

 
Az alábbi videón megtekintheti, hogyan programozható át egy CISA trezorzár, illetve az egyes lépéseket pontokba szedve is megtalálja.
 

 
 
  1. Átprogramozáshoz a biztonsági ajtót nyissuk ki az eddig használt kulccsal.

  2. Nyitott állapotban a zár rudazatát teljesen toljuk ki, azaz 4 félfordulattal tekerjük el a kulcsot.

  3. Vegyük ki az eddig használt kulcsot a zárból és helyezzük be az újonnan vásároltat.

  4. A megvásárolt kulcskészlet dobozában egy imbuszkulcshoz hasonló, átprogramozó szerszámot is találunk, ezt helyezzük a zár rudazata alatt kialakított nyílásba, nyomjuk be, majd nyomva tartva forgassuk el felfelé kilencven fokban. A mozdulat végén egy halk kattanó hangot hallunk, ez jelzi, hogy a zár tanuló állapotba került.

  5. Az átprogramozó szerszámot vegyük ki és már nem maradt más dolgunk, mint hogy az új kulcsot négy félfordulattal elforgatva a zár rudazatát a szerkezetbe visszahúzzuk. Mostantól az új kulccsal mûködtethetõ a zár, a régivel nem, ezt rögtön ki is próbálhatjuk.
Az átprogramozás korlátlan számban elvégezhetõ és a zár képes megtanulni bármely, a CISA® által átprogramozható trezorzárhoz forgalmazott kulcsot. A funkció nem csak kulcselvesztés során hasznos, praktikus lehet számos más esetben, például érdemes átprogramozni a zárat egy új kulcskészletre, míg a lakást bérlõk használják, vagy felújítás során a megbízott vállalkozó és emberei.
 
Oldaltérkép Impresszum